A dietetikusok szeretik az ananászt, mert fogyaszt. A botanikusok, mert szép és érdekes. Én személy szerint azért szeretem, mert finom! Az ananászban megtalálható B-, C- és E-vitamin, folsav, kálium, kalcium, mangán, magnézium, citrom- és almasav. Ezen kívül magas a bromelin tartalma is.
Én most egy kevésbé diétás, de annál finomabb receptet hoztam.
Ez pedig a bundás ananász joghurtöntettel.
Hozzávalók:
- konzerv ananász
- tk. cukor
- liszt
- 2 db tojás
- zsemlemorzsa
- fél liter natúr joghurt
- pár csepp citromlé
- egy kis csokor menta (6-7 levél)
Elkészítés:
Az ananászt leszűrjük, a levét félre tesszük, mert később még hasznosítani fogjuk egy részét. Az ananász karikákat bepanírozzuk a szokásos liszt-tojás-zsemlemorzsa keverékbe, annyi különbséggel, hogy a tojásba keverünk egy teáskanál cukrot. A bepanírozott ananász karikákat olajban aranybarnára sütöm, és hagyom lecsöpögni, addig elkészítem az öntetet. Fél liter natúr joghurtot (legjobb a házi) simára keverek 2-3 evőkanál ananászlével (ami a konzervben volt, az tökéletes), pár csepp citromlével, és apróra vágott mentalevelekkel. Ízlés szerint tehetünk még bele egy kevés mézet, csokoládészirupot, bármit, ami édes és finom :)
Jó étvágyat Kívánok!