Firss, lédús eper. Krémes házi joghurt. Forró fánkocskák.
Ez a desszert, lágy, profánul egyszerű, és közben mégis (vagy talán éppen ezért) fejedelmi.
Hozzávalók ( a joghurtöntethez):
- 1 l natúr (lehetőleg házi) joghurt
- 30 dkg eper
- Ízlés szerinti cukor
Hozzávalók (a fánkocskákhoz):
- 20 dkg fehér liszt
- 2 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1/2 kávéskanál sütőpor
- csipet só
- bő olaj, a sütéshez
Elkészítés:
Az epreket megtisztítom, apró darabokra vágom, majd egy villával "pépesítem", de hagyok benne nagyobb darabokat. Hozzáadok annyi cukrot, hogy édes legyen, de a fanyarságából se veszítsen. Hozzákeverem a natúr joghurthoz, és addig kevergetem, ameddig el nem oszlik benne az eperpüré, és fel nem olvad a cukor, majd félre teszem érni (én még kevertem hozzá 3 evőkanál házi mentaszörpöt is, így még hűsítőbb lett, és plusz íz! ).
Egy nagy tálban összekeverem a fánk száraz összetevőit, majd óvatosan annyi tejet öntök hozzá, hogy egy galuskatészta sűrűségű masszát kapjak. A tésztából kiskanállal gömböcöket formázok, amiket bő (minimum 3 cm-es) olajban aranybarnára sütök. Ha elkészült, tálkába teszem, és bőségesen meglocsolom a joghurttal.
Gyors, könnyű, és ízletes.
Jó étvágyat kívánok!
egyik kedvencem!!!! még sose csináltam teljesen egyedül... de volt,h a joghurtját házilag gyártottuk le ^^
Itt az ideje!!
Mi tegnap késztettünk szintén epres változatban :) A joghurt is házi, boltival nem is lenne finom szerintem. :)
Evi
Úúú, de guszta! :D
tudom... :D