A pizzagolyócskák gyors, ropogós, és ízletes vendégváró falatok. Tölthetjük sokféle sajttal, olívabogyóval, bármivel. Feldobják a sima étkezéseket, gyerekeknek születésnapi zsúrra ajánlom leginkább.
Hozzávalók (a tésztához):
- 50 dkg liszt
- 2 tojás
- 25 g élesztő
- 330 ml meleg víz
- csipet cukor
- teáskanál só
- oregánó, bazsalikom (szárítva)
Hozzávalók (a töltetlékhez):
- 20 ek paradicsomszósz
- 1 dl víz
- só, bors, bazsalikom
- mozzarellagolyók
Elkészítés:
Az élesztőt 330 ml meleg (de nem forró) vízben megfuttatom. Összekeverem a lisztet a tojással, az élesztős vízzel majd ízesítem. Tiszta konyharuhával letakarva meleg helyre teszem, és fél órát hagyom kelni. Addig összekeverem a töltelékhez a szószt. Ha tészta megkelt, nagyobbacska darabokat csippentek le belőle, amiket aztán kézzel szétlapítok. Megkenem egy teáskanálnyi szósszal, a közepébe belerakok egy mozzarellagolyót, és az egészet becsomagolom, lisztes kézben golyó formájúra görgetem.
180°C-on, előmelegített sütőben addig sütöm, ameddig a tészta szemmel láthatólag (vagy tűpróbáig) meg nem sül (10-15 perc).
Jó étvágyat kívánok!